Antwerps reclameagentschap valt in de prijzen in New York en Venetië!

Home> Antwerps reclameagentschap valt in de prijzen in New York en Venetië!

ANTWERPEN – Het kantoor van Friendship, een creatief reclamebureau, bevindt zich, verrassend genoeg, op de voormalige Badboot. Het drijvend kantoor sleepte de voorbije maanden twee prestigieuze architectuurprijzen in de wacht voor zijn ecologisch concept en stijlvol interieur.

Toen oprichters Phil Blondé en Bart Verschueren het drijvend platform zagen verkommeren in het Kattendijkdok, besloten ze daar een stokje voor te steken. Het schip werd gered van de schroothoop en door Friendship omgevormd tot het eerste drijvende kantoor van Antwerpen.

Het werd volledig omgebouwd tot een kantoor van twee verdiepingen en voorzien van een dakterras. Met duurzame materialen, zonnepanelen en een waterzuiveringsinstallatie willen Bart & Phil het schip 100% zelfvoorzienend maken.

WeGroSan/hmvt stond in voor het ontwerp en de bouw van het ecologisch en duurzaam afvalwaterrecuperatiesysteem. Al het sanitair afvalwater wordt gezuiverd in 2 beluchte rietvelden, waarbij een gedeelte van het gezuiverde water na extra zuivering in een aktief kool filter wordt hergebruikt voor spoeling van de toiletten.

Voor het creatieve én ecologische kantoor kreeg Friendship tweemaal internationale erkenning. Ze sleepten zowel de MUSE design award in New York in de wacht, alsook de Dedalo Minosse in Venetië.

 

Kantoorboot-vlaanderen-riolering-friendship

https://www.madeinantwerpen.be/nieuws/antwerps-reclameagentschap-valt-in-de-prijzen-in-new-york-en-venetie/#.Xaba1C6Tpkk.linkedin

Deel dit bericht via

Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp