Hoge opkomst tijdens Remediation Day 2018

19 maart 2018

 

Nieuwe meettechnieken en nieuwe connecties – en dat allemaal in één dag. "Lekker compact." Zo vat Paul Verhaagen (teammanager HMVT) de Remediation Day 2018 samen. Op 1 maart zochten honderdzestig bodemexperts uit heel Europa elkaar – en de warmte – op bij Lamot in Mechelen.

Ondanks de kou overtrof het bezoekersaantal dit jaar alle verwachtingen. De interesse uit het werkveld is volgens Paul Verhaagen helemaal terecht. Hij bezocht de dag dit jaar voor het eerst, samen met een collega. Zijn ervaring? "Dit is absoluut voor herhaling vatbaar. Inhoudelijk relevante presentaties over techniek, best practices en in-situ projecten én de kans om te netwerken."

Stadsbrouwerij
In de voormalige stadsbrouwerij in het historische stadscentrum van de Belgische stad was niet alleen ruimte voor kennisdeling, maar ook voor ontmoeting. Verhaagen: "De locatie leende zich daar prima voor. Er hing een goede sfeer, het eten was goed verzorgd. In die setting is het prettig om bij te praten met collega's uit het werkveld en nieuwe ideeën op te doen, bijvoorbeeld over nieuwe meettechnieken."

Thema's
De organisatie, dit jaar weer in handen van HMVT/WeGroSan, had ook dit jaar weer drie centrale onderwerpen geselecteerd. Gesproken werd over brownfield remediation challenges, in-situ technieken voor de petrochemische industrie en veelbelovende innovaties voor in-situ sanering.

Compact
Vorig jaar werd de Remediation Day al bezocht door ruim honderd geïnteresseerden. Dit jaar werd dat aantal ruim overtroffen. De hoofdreden volgens Verhaagen? "Het is overzichtelijk: twaalf presentaties, drie centrale onderwerpen, netwerken, nieuwe kennis – en dat allemaal in één dag. Dat is lekker compact."

(mocht u onderstaande film niet kunnen zien, kunt u deze ook bekijken op ons youtube kanaal!)

 

Deel deze inhoud op