Pleinrenovatie basisschool De Putse Knipoog

Home> Recreatiewerken> projecten> Pleinrenovatie basisschool De Putse Knipoog

Uitdaging

Van het schoolbestuur van de Putse Knipoog in Putte kreeg WeGgroSan/hmvt de opdracht om het schoolplein op de schop te nemen en te vernieuwen. Voornaamste uitdaging was om de dagelijkse activiteiten van de school zo min mogelijk te storen. Een extra uitdaging ontstond toen er tijdens het werk asbestcementbuizen in de grond werden aangetroffen.

Oplossing

WeGroSan/hmvt ruimde het oude plein op en richtte het opnieuw in. Hierbij werd het rioolstelsel gescheiden en gerenoveerd en het hoogteverschil in het plein opgelost om wateroverlast te beperken door middel van een infiltratiebekken. Daarnaast bracht WegroSan/hmvt de speelattributen en ondergrond in overeenstemming met de veiligheid voor kinderen. De vondst van de asbestbuizen tijdens het werk dreigde de planning evenwel te verstoren. Dankzij de kennis en ervaring van WeGroSan/hmvt werden de buizen snel, veilig en vakkundige verwijderd zonder negatief effect op de planning.

Resultaten

Dankzij een goede samenwerking tussen schoolbestuur, architect en WeGroSan/hmvt kwam er een mooi eindresultaat tot stand: binnen de deadline en binnen het gestelde budget. Maar ook zonder noemenswaardige overlast voor de school zelf. De kinderen van de Putse Knipoog kunnen nu naar harte lust spelen op hun vernieuwde schoolplein.